söndag 27 mars 2011

Home sweet home?

Idag fick jag äntligen flytta hem till min kära lya. Som jag har längtat! Det har varit en tuff månad hemma hos Andreas, dels för att jag har saknat min egen lya men även på grund av att jag aldrig riktigt kan slappna av annat än hemma. Det var alltså med stor lycka jag slet upp dörren till min lägenhet idag!

Lyckan blev dock kortvarig. Jag märkte fort att något inte stod rätt till, doften var annorlunda och känslan lika så. Redan i hallen möttes jag av att det plötsligt hängde klädgalgar på min hatthylla och stolen jag brukar ställa handväskan på hade bytt plats. Jag började ana oråd...

Och med all rätt. Kärringen som hyrt min lägenhet hade passat på att möblera om i mitt hem. Sovrumsfåtöljen i köket, köksstolarna noga fördelat runt hela lyan, bordet på ny plats och lamporna hade också vandrat iväg. Soffan stod som tur var där den skulle, troligtvis bara för att "tant galen" inte orkat flytta den på grund av tyngden. Allt annat flyttbart hade nämligen bytt plats - inklusive alla mina kuddar och mitt duschdraperi som jag efter många om och men hittade i min garderob. Duschstången hittade jag bakom en dörr.  

Pinal för pinal har har jag nu fått återställa lägenheten till min igen - hiva ner tavlorna som stod i mitt fönster för att förhindra insyn, plocka fram flaskor och personliga ting som alla numer trängdes i skafferiet och styra tillbaka möblerna till dess ursprungliga plats. Sakta men säkert börjar lägenheten se ut som min igen.

Andreas drog sitt strå till stacken han med. Han sa att han skulle sanera toaletten genom att tillföra våra dofter, så han satt sig och la en kabel.

Inga kommentarer: