tisdag 24 april 2012

Kollegan ger goda råd IGEN

Jag börja ana att min kollega kanske i själva verket är Anna Skipper, fast i annan skepnad, rätt lik Anders Lundin faktiskt.

Den här gången tipsade hon mig att hälla diskmedel i soporna. En jäkligt fin idé tycker jag. En av de briljantare jag hört på länge faktiskt. Och då kan man ju undra varför? Jo se det ska jag förtälja.

Det har fallit sig naturligt att jag vid inmundigande av en öl får inhandla en dosa snus, en mycket trevlig överenskommelse om jag får säga det själv. Problematiken är dock att jag sällan kan sätta i mig en hel snusdosa under en kväll varpå det blir över en massa hederlig, fin tobak. Eftersom jag försöker avstå snus till vardags måste detta kastas i soporna. Detta gör jag givetvis med den godaste disciplin som någonsin skådats, och för att jag absolut inte ska bli frestad att fiska upp dosan på nytt så öppnar jag locket och låter prilla för prilla singla ner i soppåsen. Allt gott, slutet gott och sedan godnatt.

Tyvärr har det visat sig att manövern inte räcker till, ty på morgonen känns varken rester av pyttipanna eller blomjord som något hinder för att dyka ner i soporna och rädda upp de stackars portionspåsarna. De må smaka spår av rödbeta, men det har ännu inte avskräckt mina smaklökar.

Så för en desperat kvinna krävs desperata lösningar. Nästa gång ska jag ta till diskmedlet - nu är det på allvar. Jag kan icket ignorera Anders Skippers ord.

Inga kommentarer: