tisdag 8 april 2008

Sagan om dassepapperet (en verklighetsbaserad historia)

Det var en gång en teater som visade modern dans. Inom dessa fyra väggar så arbetade en skara tekniker så hårt och flitigt var dag. De var en lycklig hop och skrattade dag som natt. Det enda problemet dessa tekniker hade var att de en dag uppmärksammade att alla toaletter i huset, utom deras egna, var försedda med mjukt dassepapper. Deras egna toaletter var utrustade med det hårdaste papper, likt sandpapper mot deras arma rövar. De undrade hur och varför? Vad an denna orättvisa?

De frågade därför försiktigt husets städare som försåg dem med detta ohyggliga dassepapper. Men städaren skrattade ont och fortsatte att förse dem med samma hårda papper som fick dem att gråta blod på dass om dagar och kvällar.

En dag berättade de stackars teknikerna om deras situation för teaterns producent. Producenten var en mycket tapper och förstående man som nickade sympatiskt när de berättade om deras toalettsituation. Den tappre producenten sa genast att han minsann skulle pröva deras dass och gick med bestämda steg mot klosetten för att utföra en nummer två. Efter detta bekräftade han att teknikerna talat sanning, att torka sig i röven med sådant material var outhärdigt och sådana oförrätter kunde inte fortsätta på teatern. Han skulle ögonblickligen tala med den elaka städaren. Och hör och häpna allt sedan dess har alla dass på teatern försetts med det mjukaste papper.

Och så levde teknikerna och deras rumpor lyckliga i alla sina dagar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hårt och strävt ska det va.

Sandra sa...

Jag gillar hårt dasspapper. Sådan där mjuk skit "smular" sig bara. Hihi

Anonym sa...

Härligt med en riktig blogg :D